برایم کتاب بخوان...
بسته اینترنت ارزان

مدیر سبز

آموزش بازاریابی نوین
چهارشنبه, ۲۰ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۱۸ ب.ظ

۷ تله‌ در مسیر رشد و پیشرفت

۷ تله‌ در مسیر رشد و پیشرفتتله‌های شکاف آفرین در مسیر رشد و پیشرفت دایمی شما

اگر رویاها، اهداف و آرزوهایی ارزنده را در نظر دارید؛ بدانید که برای دستیابی به آن‌ها باید بی‌وقفه در حال رشد و پیشرفت باشید. اما اگر شما نیز یک یا چند باور اشتباه را در سر می‌پرورانید شکافی را در مسیر رشد و پیشرفت‌تان به وجود می‌آورد. در اینصورت، نمی‌توانید رشد و پیشرفتی بی‌وقفه داشته باشید و توانایی‌های وجودتان را هرچه بیشتر و بهتر به کار بگیرید.

به هشت اندیشه یا باور اشتباه درباره‌ی رشد و پیشرفت توجه کنید شاید یکی از این اندیشه‌ها یا باورهای اشتباه مانع شده است اراده‌ی خودتان را برای رشد و پیشرفتی بی‌وقفه در زندگی‌تان به کار بگیرید.

 ۱. شکاف مربوط به حدس و گمان: من حدس می‌زنم که به‌طور طبیعی پیشرفت خواهم کرد.

در کودکی، جسم ما به‌طور طبیعی رشد می‌کند. پس از گذشت چند سال، ما به انسانی تبدیل می‌شویم که قامتی بلندتر دارد، نیرومندتر است، می‌تواند کارهای جدید را به ثمر برساند و با دشواری‌هایی جدید روبه‌رو شود. فکر می‌کنم بسیاری از انسان‌ها این باور ناخودآگاه را همچنان تا بزرگسالی در ذهنشان  پرورش می‌دهند که رشد ذهنی، معنوی و عاطفی انسان نیز دارای ساختاری مشابه خواهد بود. ما تصور می‌کنیم به‌سادگی باگذشت زمان به انسانی بهتر و شایسته‌تر تبدیل می‌شویم.

مشکل اصلی این است: ما به‌سادگی با گذراندن روزهای زندگی‌مان پیشرفت نمی‌کنیم. ما باید آگاهانه در این‌باره تصمیم بگیریم.

هیچ انسانی به‌صورت تصادفی پیشرفت نمی‌کند. رشد و پیشرفت شخصی به‌خودی‌خود اتفاق نمی‌افتد. وقتی در این زمینه از آموزش‌های رسمی بهره‌مند می‌شوید؛ خودتان باید مسئولیت کامل فرآیند رشد و پیشرفت‌تان را به عهده بگیرید زیرا دیگران چنین کاری را برای شما انجام نخواهند داد. اگر می‌خواهید وضعیت زندگی‌تان روزبه‌روز بهتر و بهتر شود؛ باید خودتان همواره رشد و پیشرفت داشته باشید. شما باید رشد و پیشرفت دایمی خودتان را به‌منزله‌ی یکی از اهداف مهم و بارز زندگی‌تان در نظر بگیرید.

 

۲. شکاف مربوط به دانش: من نمی‌دانم چگونه پیشرفت کنم.

بسیاری از انسان‌ها فقط از ضربه‌هایی سخت و محکم درس‌های زندگی را می‌آموزند. تجربه‌های دشوار اغلب درس‌های زندگی را به‌شیوه‌ای دشوار به آنان می‌آموزد و آنان به‌این‌ترتیب تغییر می‌کنند. گاهی تغییر آنان به‌سوی تبدیل‌شدن به انسانی بهتر خواهد بود و گاهی نیز تغییری وارونه اتفاق خواهد افتاد. درس‌های زندگی آنان به‌صورت نامنظم و بسیار دشوار پدیدار می‌شود.

شیوه‌ی بهتر این است که آگاهانه برای رشد و پیشرفت خودتان برنامه‌ریزی کنید به‌این‌ترتیب تصمیم می‌گیرید باید تا چه سطحی پیشرفت کنید یا خواسته‌ی شما دراین‌باره چیست؛ انتخاب می‌کنید که چه نکته‌هایی را بیاموزید و سپس تا پایان این مسیر را به شیوه‌ای منظم و با سرعتی می‌پیمایید که خودتان آن را تعیین می‌کنید.

 

۳. شکاف مربوط به زمان: اکنون برای شروع کردن، زمانی مناسب نیست.

“هرچه بیشتر برای انجام دادن کاری منتظر بمانید که بهتر است آن را هم‌اکنون انجام دهید؛ این احتمال افزایش خواهد یافت که آن کار را هرگز به معنای واقعی انجام نخواهید داد.”

شاید شما نیز هم‌اکنون در زندگی شخصی یا شغلی خود در وضعیتی بحرانی قرار دارید. اگر چنین است؛ شاید مشتاق هستید تا فرآیند رشد و پیشرفت‌تان را شروع کنید. اگر چنین نیست؛ بهتر است چه اقدامی انجام دهید؟

فرقی نمی‌کند که برای رشد کردن و پیشرفت داشتن انگیزه دارید یا خیر؛ درهرصورت، هم‌اکنون به‌راستی زمانی مناسب برای شروع کردن فرآیند رشد و پیشرفت‌تان محسوب می‌شود.

واقعیت این است: شما هرگز کارهایی بسیار را به ثمر نمی‌رسانید؛ مگر اینکه، قبل از آماده بودنتان برای انجام دادن هر کاری، بکوشید دست‌به‌کار شوید و در آن زمینه پیشروی کنید. اگر تاکنون به خواست خودتان برای رشد کردن و پیشرفت داشتنتان تصمیم‌گیری نکرده‌اید؛ پس، باید همین امروز در این‌باره تصمیم بگیرید. اگر همین امروز در این‌باره اقدام نکنید؛ شاید به بعضی از اهدافتان در زندگی برسید و بتوانید موفق شدنتان را در آن زمینه‌ها جشن بگیرید، اما در پایان پی می‌برید رشد و پیشرفت‌تان بسیار کم‌تر از سطح توانایی‌های وجودتان بوده است. وقتی به خواست خودتان برای داشتن رشد و پیشرفتی دایمی تصمیم می‌گیرید؛ می‌توانید همواره در حال رشد و پیشرفت باشید و این سؤال را برای خودتان مطرح کنید: “در مرحله‌ی بعد چه اقدامی انجام دهم؟”

 

۴. شکاف مربوط به‌اشتباه کردن: می‌ترسم که اشتباه کنم.

رشد و پیشرفت ممکن است کاری پر دغدغه باشد. چنین حقیقتی به این معنی است که بپذیرید شما همه‌ی پاسخ‌ها را در اختیار ندارید. رشد کردن و پیشرفت داشتن مستلزم این است که بپذیرید ممکن است اشتباه کنید. شاید تصور کنید در این صورت انسانی هوشمند به نظر نمی‌رسید. بسیاری از انسان‌ها دوست ندارند اشتباه کنند. به‌هرحال، اگر می‌خواهید رشد کنید و پیشرفت داشته باشید؛ باید بهای بلیت ورودی به این عرصه را بپردازید و بهای آن نیز اشتباه کردن گاه‌وبی‌گاه خواهد بود.

اگر می‌خواهید رشد کنید و همواره در حال پیشرفت باشید؛ باید بر ترستان در این زمینه تسلط یابید که ممکن است اشتباه کنید. همان‌گونه که وارن بنیس، نویسنده و استاد دانشگاه می‌گوید: “اشتباه به‌سادگی شیوه‌ای دیگر از انجام‌دادن هر کاری محسوب می‌شود.” وقتی آگاهانه تصمیم می‌گیرید در مسیر رشد و پیشرفت گام بردارید؛ باید این حقیقت را بپذیرید که ممکن است اشتباه کنید. بهتر است اشتباهاتتان را همچنین نشانه‌هایی در نظر بگیرید که از پیشروی شما در مسیری درست خبر می‌دهند.

 

۵. شکاف مربوط به کامل بودن: قبل از شروع کردن، باید بهترین شیوه را بیابم.

این شکاف نیز همچون شکاف مربوط به‌اشتباه کردن است. انسان‌ها اغلب گرایش دارند، قبل از شروع کردن برنامه‌ی رشد و پیشرفتشان، بهترین شیوه را در این زمینه بیابند.

در حالت مطلوب، اغلب دوست دارید، قبل از حرکت کردن، با کل آن جاده آشنا باشید. اما شما به‌تدریج در این جاده پیش می‌روید و آن را مشاهده می‌کنید. درحالی‌که اندکی پیشروی می‌کنید؛ بخشی از جاده بر شما آشکار خواهد شد. اگر می‌خواهید کل این جاده را مشاهده کنید؛ پس، باید همچنان به پیشروی کردنتان ادامه دهید.

 

۶. شکاف مربوط به انگیزه: احساس می‌کنم به انجام‌دادن این کار چندان علاقه‌ای ندارم.

اگر هنوز اقدامتان را برای رشد و پیشرفت شخصی‌تان شروع نکرده‌اید؛ شاید انگیزه نداشته باشید که برنامه‌ای ویژه را برای رشد و پیشرفت‌تان با تلاش و تکاپویی فراوان پیگیری کنید. اگر در چنین موقعیتی قرار دارید؛ پس به این سخن من اعتماد کنید: دلایل شما برای ادامه دادن به رشد و پیشرفت شخصی‌تان بسیار مهم‌تر از دلایلی هستند که آن‌ها را برای شروع کردن فرآیند رشد و پیشرفت‌تان در نظر دارید. زمانی به دلایلی مهم درباره‌ی ادامه دادن به فرآیند رشد و پیشرفت‌تان پی می‌برید که مدتی کافی در این مسیر گام برداشته و چیدن میوه‌های آن را شروع کرده باشید. بنابراین، در همین لحظه با خودتان عهد و پیمان ببندید که دست‌کم به مدت دوازده ماه بکوشید برنامه‌ی رشد و پیشرفت‌تان را پیگیری کنید. اگر چنین کاری را انجام دهید؛ به‌شدت به این شیوه علاقه‌مند می‌شوید. در پایان سال نیز می‌توانید وضعیت یک‌سال گذشته‌ی خودتان را بررسی و ارزیابی کنید و پی ببرید که تا کجا پیشروی کرده‌اید.

 

۷. شکاف مربوط به مقایسه کردن: دیگران از من بسیار بهتر و شایسته‌تر هستند.

انسان‌های موفق اغلب مشتاق هستند اندیشه‌های خودشان را برای دیگران مطرح کنند. شما فقط زمانی می‌توانید نکته‌هایی را از دیگران بیاموزید که آنان در موقعیتی بهتر از شما قرار داشته باشند.

نظرات (۱)

۲۴ بهمن ۹۵ ، ۰۹:۴۹ مجله ویترینو
بسیار زیبا ...

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
شکستن مرزهای فروش
کتاب افزایش عملکرد درمحل کار
شکستن مرزهای موفقیت
کتاب تبدیل رویا به ثروت
مدیر سبز

مقالات و محصولات آموزش بازاریابی نوین

پیشنهاد ویژه
نرم افزار کنترل و مدیریت خانواده و فرزندان در اینترنت
ابزار وبلاگ
کد و ابزار وبلاگ
افزایش فالوور واقعی اینستاگرام
آموزش ورود به بازار بورس
آخرین نظرات
  • ۳۰ آذر ۹۷، ۱۱:۲۵ - حسین
    سپاس
  • ۲۷ آبان ۹۷، ۲۱:۲۹ - سیّد محمّد جعاوله
    جالب بود.