4 نکته برای آنها که رویای کارآفرینی دارند! ⭐️
کارآفرینی در ایران کار بسیار سختی است. علاوه بر مشکلات عجیبی که سر راهتان قرار میگیرد. خود کارآفرینی نیز سختیهایی دارد که به دلیل نداشتن آموزش صحیح برای ما بحرانآفرین میشود.
اما چیزی که ما باید به آن فکر کنیم مشکلات نیست.
بلکه راه حلهایی است که میتواند ما را از این سختیها عبور دهد.
مخصوصاً اگر شما تجربه اول کارآفرینیتان باشد احتمالاً به لحاظ کاری و مدیریت پول، زمان و بازار با مشکلاتی مواجه شدهاید و همین امر اضطراب و آشفتگی روحی را برایتان پیش آورده است.
اگر اول کار هستید توصیه میکنم وبسایت سوخت جت را زیر و رو کنید زیرا تمام آن چیزی که برای شروع و موفقیت در کارآفرینی نیاز دارید را اینجا داریم و در طول راه هم سوختتان را تامین میکنیم.
اما در ادامه میخواهیم 4 نکته مهم را به شما کارآفرینان جوان آموزش دهیم تا متوجه شوید که در چه مسیری قدم گذاشتهاید و باید به کجا بروید.
1 ) کارآفرینی هنر خلق پول است نه خرج پول
شما با میزان پولی که در حساب بانکی دارید تعریف نمیشوید. پول در واقع یک جریان برای حرکت کار شماست. البته این بدان معنا نیست که شما مالک آن نیستید. بلکه به این معنی است که باید از این پول برای کسب و کارتان استفاده کنید.
هرچند ما در دنیایی زندگی میکنیم که دائم در حال مقایسه کردن خودمان با دیگران هستیم. دنیایی که اینستاگرام آن را تسخیر کرده و عکسهای از دیگران را به نمایش میگذارد که فقط در آن پول، خوشی و خوشبختیهای چند دقیقهای دیده میشود. لطفاً خودتان را با آنها مقایسه نکنید.
یک کارآفرین جوان باید بداند که هدفی والاتر دارد، شما شاید از خیلی از جوانانی که با ماشینهای مدلبالا عکس دارند هم ثروتمندتر باشید. مراقب باشید که نباید وسوسه شوید و مثلاً سود و درآمد خود را صرف هزینههای زیاد و رقابت با چنین افرادی کنید.
این حالت میتواند شما را در وضعیت اضطراب قرار دهد. شما دائم عکسهایی را میبینید که گویی مردم در حال ثروتمند شدن هستند و فکر میکنید که از آنها عقب افتادهاید. اما حقیقت این است که شمــــا فـــــرق داریـــــد.
شما یک کارآفرین هستید و تمرکز شما باید برای ساختن پول باشد نه اینکه تمرکز خود را روی خرج کردن پول بگذارید. اگر شما میخواهید واقعاً یک کارآفرین باشید، بدانید که یک هدف والا را انتخاب کردهاید. کارآفرینی مثل پزشکی است که به مردم کمک میکند. کمک میکند تا مشکلاتی را حل کند، راه سختی را آسان کند، زندگی مردم را بهبود ببخشد.
من هرگز یک فرد متکبر و مغرور نبودم، من همیشه خودم هستم
و به خاطر کاری که میکنم احساس باارزش بودن دارم
2 ) اطراف خود را با افرادی که از شما پشتیبانی میکنند پر کنید
کارآفرینی کار جمعی است، چند گروه باید اطراف یک کارآفرین باشند. یک گروهی که با او کار میکنند و گروهی که از او حمایت میکنند. وقتی طبق معمول در بیزینس مشکلی پیش میآید. شما نباید احساس تنهایی کنید.
اگر کارآفرینی تنها باشد فشارهای جانبی او را از پای درخواهند آورد. پس به همین دلیل است که شما باید سیستم و گروه پشتیبانی کننده خود را توسعه دهید. بخصوص اگر یک کارآفرین تازهکار هستید.
بدانید این ضعف نیست که در مواقع مختلف از دیگران کمک بخواهید. سعی کنید از همان ابتدا تیمی را اطراف خود بسازید که در مواقع سختی به آنها تکیه کنید، بتوانند به شما مشورت بدهند و شما را در شرایط سخت اقتصادی کمک کنند. حتی خودتان هم سعی کنید در تیم پشتیبانی از یک کارآفرین دیگر قرار بگیرید تا در شرایط خاص به او کمک کنید.
تیم پشتیبانی میتواند تلفیقی از مربیان و متخصصان رشته کاری شما باشند که بتوانید در شرایط خاص از آنها کمک فکری بگیرید. یا حتی میتوانید یک گروه در شبکههای اجتماعی تشکیل دهید که در آن هر کسی تجربیات مشابه اش از مشکلات و راه حلها را در آن به اشتراک بگذارد تا همه از آنها استفاده کنند.
به هر حال، اهمیت نزدیک بودن تیم پشتیبانی و حتی خانواده و دوستان در کنار شما بسیار زیاد است. آنها همیشه کنارتان خواهند ماند. حتی اگر کاملاً ورشکست شوید فقط آنها هستند که همچنان شما را دوست خواهند داشت.
3 ) ترک ذهنیت 24/7/365
خیلی از افراد موفق میگویند که باید 24 ساعت 7 روز هفته و 365 روز سال کار کنید. اما این فرمول شاید در همه کارآفرینان جوان جواب ندهد. شما تازه وارد جریان سخت کارآفرینی شدهاید. ذهن و روح شما تحمل این همه فشار را نخواهد داشت.
اولاً که لزوماً بیشتر کار کردن به معنای موفقیت نیست، بلکه این بهرهوری و میزان مفید کار کردن است که نتایج را مشخص میکند.
در ضمن این نکته را به خاطر داشته باشید که بزرگترین دارایی شما سلامت روح و جسم شماست. اگر این سلامتی را از دست بدهید حتماً کسبوکارتان را نیز از دست خواهید داد. میزان کار زیاد و پشت سر هم بدون استراحت شمارا فرسوده خواهد کرد،
برای جلوگیری از این فرسودگی بهتر است زمان خود را روی کارهای مختلفی به غیر از کسب و کار بگذارید. مثلاً چند ساعت در روز از کار فاصله بگیرید؛ ورزش کنید، یا فیلم ببینید. در ماه 1-2 روز به سفرهای کوتاه بروید.
بعد از اینکه یک فاصله از کار میگیرید و دوباره به کار باز میگردید متوجه خواهید شد که احساس خلاقیت، سر زندگی و اشتیاق دوباره کار کردن در شما چند برابر شده است و به اصطلاح ریکاوری شدهاید. پس به عنوان یک کارآفرین جوان بدانید که نباید انرژی بیش از حدی روی کار بگذارید تا فرسوده شوید.
4 ) یاد بگیرید عاشق شکستهایتان شوید به همان اندازه که عاشق پیروزیها هستید
پیروزیها برای ما شادی میآورد اما شکستها بزرگترین درسها را به ما میدهد. بیشتر کارآفرینان تازه کار به شدت از شکست میترسند. اما واقعیت این است که همه کارآفرینان موفق حتماً چند برابر پیروزیهایشان شکست خوردهاند.
به جای آنکه موفقیتهای آنها را ببینید به دنبال شکستهای آنها باشید.
- شکست مخالف موفقیت نیست بلکه لازمه آن است.
- شکست را در آغوش بگیرید و در گوشش بگویید: خب؛ یک بار دیگر امتحان میکنم.
- در ضمن سریع از شکستها رد نشوید و فوراً آنها را فراموش نکنید.
- آنها را آنالیز کنید، دلایل را پیدا کنید و راههای تکرار نشدن را بررسی کنید.
- همچنین ببینید که چه درسهایی از آن میتوانید بگیرید. در واقع باید ذهن خود را کاملاً انعطاف پذیر و آماده این اتفاقات کنید، زیرا در دراز مدت باید به شکست خوردن عادت کنید.
» نتیجهگیری
مشکلات کارآفرینی برای یک فرد تازه کار مختص شما نیست. همه افراد تازه کار با آن درگیر هستند. این موضوع نباید شما را مضطرب و نگران کند. با رعایت اصول 4 گانه که در بالا گفته شد میتوانید به آرامی آرزویی که در سر دارید را شروع کنید.
نترسید و خودتان را با کارآفرینانی که حالا موفق شدهاند مقایسه نکنید. تعادل زندگی را حفظ کنید، شکست را جزئی از بازی بدانید و هواستان باشد که یک راه طولانی و بلند مدت را شروع کردهاید. راهی که باید زندگی شما و دیگران را آسانتر کند.
منبع سوخت جت